Căldăruşe nu ştie ce vorbeşte. Datele care-l contrazic!

„Banii prin PNI (n.r. – Planul Naţional de Investiţii) nu sunt decât o poveste frumoasă”, a declarat, sigur pe el, sindicalistul Gabriel Căldăruşe, fără să ştie că în conturile companiei energetice au intrat deja sume importante până acum. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia a susţinut că producătorul de energie din Gorj nu a primit nicio sumă de bani prin PNI. Compania îl contrazice.

Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO, a declarat că nu ştie să fi fost viraţi bani pentru cele două proiecte pentru care a solicitat sprijin Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre reabilitarea celor două grupuri de la Rovinari şi Işalniţa. „E o poveste frumoasă acest PNI. Banii n-au venit sau or fi apărut în ultima perioadă banii, dar dacă ar fi fost virate sume consistente prin Planul Naţional de Investiţii, eu sunt sigur că ar fi fost făcute publice triumfalist. Orice companie în Europa beneficiază cu prisosinţă de acest lucru, numai noi nu. Banii aceştia trebuia să-i fi luat pe lucrări deja efectuate. Dacă s-a dorit să ajungă aceşti bani la alte companii, eu sunt curios dacă cei de la OMV of fi primit aceşti bani”, a declarat Gabriel Căldăruşe, la TV Sud.

Anunţul lui Căldăruşe nu a fost unul documentat pentru că, încă de acum trei luni, compania anunţa că a primit bani prin PNI. „La sfârşitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcţional, prima tranşă de 6,2 milioane de lei fiind virată în conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic numărul 4 de la SE Rovinari. La sfârşitul lunii februarie 2018, au fost alocate încă 2,1 milioane de lei reprezentând prima tranşă aferentă blocului energetic numărul 7 de la SE Işalniţa. Se estimează că cea de-a doua tranşă alocată celor două proiecte cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, se arată într-o informare de presă.

Complexul Energetic Oltenia a depus proiectele prin PNI în urmă cu patru ani.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: