Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, de la întrebări la răspunsuri

Alina Iordăchescu a devenit purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului după aproape 10 ani de activitate în domeniul televiziunii şi al presei scrise. Renunţând la funcţia de reporter s-a transformat cu uşurinţă din persoana care punea întrebări într-una care trebuie să găsească răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. Alina Iordăchescu spune că fiecare meserie are farmecul ei atunci când este făcută cu plăcere.

Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, a lucrat ca reporter în presa scrisă şi audiovizuală o perioadă de aproximativ zece ani. Chiar dacă acomodarea de la munca de teren la cea de birou a fost destul de grea, reuşeşte să facă faţă cu brio atribuţiunilor de serviciu. Alina Iordăchescu spune că fiecare meserie are farmecul ei atunci când este făcută cu plăcere. “Fiecare meserie este frumoasă atunci când faci ceea ce îţi place. Funcţia de purtător de cuvânt este reversul celei de reporter. Dacă înainte eram persoana care punea întrebări, acum eu sunt cea care trebuie să găsesc răspunsuri la întrebările reporterilor. Mi-a plăcut munca în televiziune întrucât era foarte dinamică. Mereu trebuia să fi la faţa locului în timp util şi să prezinţi informaţiile fără nici un fel de interpretare. Atât meseria de reporter cât şi cea de purtător de cuvânt implică munca în echipă. Dacă în televiziune, ca reporter, lucram împreună cu cei de la montaj şi cameramanii, acum depind de colegii mei pentru că ei sunt cei care îmi furnizează informaţiile, eu trebuind să le prelucrez”, a declarat Alina Iordăchescu. 

Îşi doreşte să vadă Rusia şi China

Alinei Iordăchescu îi place să călătorească. Încă din copilărie îşi dorea să vadă Rusia. “Mi-ar plăcea să ajung în Rusia şi în China. Copil fiind îndrăgisem Rusia din fotografii. Aveam un vecin care era agent de turism şi mereu aducea acasă albume şi vederi din Rusia. Mă fascinau imaginile acelea. Aş vrea să ajung şi în China întrucât acolo este o altă civilizaţie mult mai deosebită de a noastră”, a declarat Alina Iordăchescu. Concediile şi le petrece fie la munte, fie pe litoral. “Şi în ţara noastră sunt foarte multe locuri care merită văzute. Intenţionez să vizitez nordul Moldovei pentru că mănăstirile din România sunt mult mai interesante decât cele de peste hotare”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: