Călinoiu îi premiază pe mineri cu diplome de patriotism

Consiliul Judeţean îi va premia atât pe minerii şi energeticienii care au participat la marşului disperării, cât şi pe cei care au făcut greva foamei. Paradoxal, este vorba despre aceiaşi mineri care l-au acuzat pe Ion Călinoiu că a distrus mineritul şi chiar i-au cerut demisia. Călinoiu consideră însă că, în acest fel, îşi arată recunoştinţa pentru cei care şi-a pus în pericol sănătatea ca să apere sistemul energetic naţional. Liberalii susţin că ar trebui premiaţi minerii din cariere.

 Aproximativ 80 de mineri şi energeticieni vor primi diplome de patriotism din partea Consiliului Judeţean. „Le vom acorda un înscris, o diplomă de patriotism pentru această idee naţională, energia. Aceşti oameni s-au sacrificat realizând marşul până la Bucureşti, marş care nu trebuie uitat, ci trebuie menţinut în actualitate. Cel mai bun exemplu de solidaritate a fost dat de aceşti eroi. Există o deschiderea de colaborare între sindicate şi trebuie apreciat acest lucru”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Minerii și energeticienii care au mers în marș spre București sunt cei din Federația Națională Mine Energie, cei care ani l-a rând l-au acuzat pe Ion Călinoiu pentru susținerea publică pe care a avut-o pentru Laurențiu Ciurel, managerul care a produs în doi ani pierderi de 350 de milioane de euro. Călinoiu nu le poartă ranchiună, dar mai greu este de înțeles de ce contestatarii lui acceptă diplomele. „Recunoştinţa faţă de asemenea oameni care au fost capabili să se sacrifice pentru un interes al nostru, al tuturor, nu este de nici un fel un paradox. Vom acorda diplome de patriotism pentru vreo 60 de mineri şi energeticieni care au participat la marşul de la Bucureşti şi pentru vreo 20 de persoane care au făcut greva foamei”, a precizat Călinoiu. Premierea minerilor şi energeticienilor va avea loc joi seară, în faţa monumentului Ecaterinei Teodoroiu din Piaţa Prefecturii.

 DEZAPROBARE

Gheorghe Pecingină, acum liberal, susţine că minerii care au mers, pe jos, în Capitală, nu trebuie omagiaţi pentru că nu au rezolvat nimic pentru Complexul Energetic Oltenia. „Cred că ar trebui omagiaţi minerii care merg în carieră zi de zi pentru că ei sunt adevăraţi eroi, ei au probleme, ei sunt stresaţi în fiecare zi că nu o să mai aibă un loc de muncă. Nu ar trebui omagiaţi că unii au stat în greva foamei sau au făcut băşici în tălpi până la Bucureşti, să transformăm lucrurile în fapte de eroism extraordinare pentru că până la urmă nu au rezolvat nimic pentru Complexul Energetic Oltenia”, susţine Pecingină.  

Vizualizări: 1,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: