Accident de muncă la Stadionul din Târgu Jiu

Angajatul unei societăț care lucrează la modernizarea stadionului din Târgu Jiu a ajuns la spital după ce a căzut de la o înălțime de peste 3 metri. Din fericire, bărbatul a scăpat cu viață. Pemntru că accidentul s-a petrecut la locul de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă. Firma la care lucra omul a mai fost amendată de ITM pentru lipsa echipamentului de lucru.

Evenimentul a avut loc marți, 26 aprilie, la primele ore ale dimineții. Bărbatul în vârstă de 50 de ani lucra la niște armături când s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de câțiva metri. Toma Cernea a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale și tratament. "S-a prezentat un pacient care în urma unui accident de muncă, a căzut de pe o schelă la Stadionul municipal și a ajuns în Serviciul de Urgență. A venit puțin șocat, cu o tensiune mai mică. (...) Deocamdată i s-a pus o perfuzie să îl reechilibreze puțin după care urmează să facă un test, să facă restul investigațiilor, să vedem să nu aibă ceva probleme prin abdomen. Nu are niciun fel de leziuni vizibile. Numai să nu fie ceva în abdoment fiindcă are o tensiune scăzută. S-ar putea să fie și din cuaza șocului", a declarat medicul Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Firma a mai fost amendată de ITM Gorj 

Toma Cernea lucrează pentru o societate care a mai fost sancționată în trecut de inspectorii de muncă, inclusiv pentru lipsa echipamentului de lucru, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj. Administratorul firmei Evocoserv SRL a fost sancționat de două ori în ultimele luni de ITM Gorj pentru lipsa echipamentului de protecție, dar și pentru că nu s-a respectat repausul săptămânal. La spital a ajuns și șeful muncitorului, Claudiu Cosoroabă, administratorul societății Evocoserv SRL. Acesta a vrut să afle care este starea de sănătate a angajatului său, însă nu a dorit să facă vreo declarație.  

Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: