Camere de filmat ascunse pe marginea drumului

Drumarii au găsit soluția să descurajeze abandonarea gunoaielor pe marginea șoselelor! Vor să instaleze camere de supraveghere pe drumuri. În acest fel, vor fi depistați mai ușor cei care aruncă resturile la voia întâmplării. Locurile unde vor fi montate aceste camere nu au fost încă dezvăluite, dar vor fi în zonele care se umplu frecvent de gunoaie.

Circa 5 tone de resturi strâng drumarii de pe marginea șoselelor pe care le au în administrare. Zonele care se murdăresc cel mai repede sunt cele turistice. De două ori pe săptămână, angajații de la Drumurile Naționale Târgu Jiu organizează acțiuni de igienizare, dar gunoaiele apar la loc în câteva zile. Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a anunțat că le-a pus gând rău celor care nu respectă curățenia.

“Vom pregăti câteva puncte capcană, vom monta camere video. Vom mai găsi și alte posibilități de a identifica cât mai mulți indivizi certați cu legea. Sper că și ceilalți cetățeni vor lua o atitudine mai fermă cu gunoaiele aruncate pe marginea drumului. Dacă încercăm să-i surprindem, o facem discret. Vor fi pe marginea drumului și o să fie o posibilitate ca aceste imagini să fie vizionate în direct”, a transmis Tudor.

Șeful de la drumuri nu a precizat unde vor fi instalate camerele de supraveghere. Cu siguranță, sunt vizate zone ca Defileul Jiului, Dealul Bujorăscu, DN 67D spre Baia de Aramă sau șoseaua care duce spre Rânca, zone din care drumarii strâng cele mai multe gunoaie.

Vizualizări: 1,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: