Castraveţi marinaţi cu ketchup

O reţetă simplă de marinare a castraveţilor de vară este cea de castraveţi în ketchup. Aceştia au un gust dulce-acrișor, ușor sărat și picant, care depinde mult de calitatea ketchup-ului. 

Castraveţii în ketchup reprezintă o gustare excelentă în timpul iernii şi pot fi preparaţi vara sau toamna. 

Ingrediente:

-castraveți (preferabil, foarte mici);

-verdețuri (frunze de hrean, vișin, coacăz negru și mărar proaspăt, umbele de mărar) — după gust;

-usturoi — câte 2-3 căței în fiecare borcan de 1 litru;

-boabe de piper negru — câte 5-6 boabe în fiecare borcan de 1 litru;

-boabe de ienibahar — câte 2 boabe în fiecare borcan de 1 litru;

-foi de dafin — după gust.

Pentru marinadă:

-7 pahare de apă;

-2 linguri de sare neiodată;

-un pahar de zahăr;

-un pahar de oțet 9%;

-7 linguri de ketchup picant.

Volumul paharului este 250 ml iar marinada este suficientă pentru 5 borcane de 1 litru de castraveți.

Mod de preparare:

Spălați castraveții și acoperiți-i cu apă rece apoi lăsați-i să se hidrateze pe parcursul a 2-3 ore. Puneți frunzele de hrean, vișin și coacăz negru, firele și umbelele de mărar, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper negru și ienibahar în borcanele sterilizate. Adăugați castraveții, așezându-i cât mai compact.

Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță, adăugați sarea și zahărul şi amestecați. Aduceți soluția obținută până la punctul de fierbere şi adăugați oțetul. După ce va da în clocot, luați marinada de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin apoi adăugați ketchup-ul picant şi amestecați foarte bine. Turnați marinada în borcane, umplându-le complet şi acoperiți-le cu capace sterilizate, fără să le închideți ermetic.

Puneți borcanele într-o cratiță înaltă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Turnați apă caldă în ea, astfel încât să acoperiți ¾ din înălțimea borcanelor cu aceasta. Sterilizați viitoarele conserve timp de 10 minute din momentul clocotirii apei, pe foc mic. Scoateți pe rând borcanele din apă și închideți-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: