Camere de supraveghere pe holurile spitalului. De ce au fost instalate!

Oficialii spitalului din Târgu Jiu au început să instaleze camere de supraveghere în ambulatoriul unității medicale și pe holurile din secția de Psihiatrie. Demersul este menit să descurajeze medicii să mai plece la cabinetele private în timpul programului de lucru de la spital, dar ajută și conducerea unității medicale să urmărească în timp real ce se întâmplă în aceste zone supravegheate video. În viitor, vor mai fi montate astfel de camere și în alte secții.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a reacționat după ce prefectul Marcel Iacobescu a transmis un mesaj tranșant: „Medicii să aleagă unde vor, la stat sau la privat”. În același timp, prefectul a acuzat unii doctori că ar pleca din spital la cabinetele private, în timpul programului, când sunt, practic, plătiți de stat.

„Nu cred că vin și pleacă imediat la cabinetele private. Probleme nu spun că nu sunt la nivelul spitalului. Am făcut un control în secții și în ambulatoriu și s-au constatat anumite nereguli. O să verificăm din ce în ce mai des programul de lucru al medicilor. Nu putem generaliza la nivel de spital. Pot fi câteva cazuri, dar nu putem generaliza”, a spus Dumitru Vienescu, la Radio Infinit.

Mai mult, prefectul a declarat că unii medici folosesc spitalul “ca o pepinieră de racolat pacienți pentru cabinetele private”. Vienescu s-a abținut să facă vreun comentariu pe acest subiect, dar a ținut să transmită că a început să supravegheze video unele sectoare din spital și că va extinde acest sistem de supraveghere.

„Nu pot să comentez situația la care se referă domnul prefect. Noi am început activitățile de monitorizare în sensul de montare de camere video. În ambulatoriul integrat, s-au și montat camerele video și s-a început și în secția de Psihiatrie. Vom continua aceste activități. Sunt instalate pe holurile spitalelor pentru a le verifica dacă sunt sesizări și pentru a urmări ce se întâmplă acolo”, a mai spus Vienescu.

În urmă cu câteva săptămâni, în urma unor verificări, oficialii spitalului s-au convins că unii medici nu erau de găsit la cabinetele din unitatea medicală deși aveau program acolo. Pentru că au fost la prima abatere constatată, aceștia nu au fost sancționați prea aspru. Data viitoare, riscă să fie cercetați disciplinar.

Vizualizări: 1,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: