Căminul cultural din Ciuperceni, modernizat pe bani europeni. Când va fi gata!

Lucrările de modernizare a căminului cultural din satul Ciuperceni se derulează cu paşi repezi. Investiţia, finanţată din fonduri europene, va fi finalizată chiar în această toamnă, spun autorităţile locale. Între timp, autorităţile locale „pregătesc terenul” pentru modernizarea unui alt cămin cultural.

Administraţia locală din Ciuperceni a obţinut circa 350.000 de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural. Constructorul, în speţă societatea Damitrade SRL din Târgu Jiu, a demarat lucrările în vara anului trecut. Cândva, clădirea a fost sediul primăriei, iar în ultima vreme se degradase, motiv pentru care cu greu puteau fi organizate diverse evenimente culturale.

 „Reabilitarea, dotarea şi modernizarea Căminului Cultural Ciuperceni este finanţată prin AFIR, din fonduri europene. Este realizat în proporţie de 40%, se execută tencuielile interioare şi exterioare. S-au montat planşeul, şarpanta, acoperişul, a fost realizată structura de rezistenţă. Termenul limită de predare a acestui obiectiv este în luna octombrie. Toată construcţia a fost reabilitată de la zero. Proiectul prevede şi dotări. Aparatură audio, acustică, centrală termică, costume pentru echipele de dansuri, instrumente muzicale: acordeon, vioară, chitară, tot ce înseamnă o formaţie de muzică. Este foarte important pentru locuitorii comunei. La noi încă se menţin obiceiurile cu balurile, horele, spectacolele. Avem şi festivalul de pe 29 iunie, de Sfântul Petru. O să-l mutăm la căminul cultural, neavând o scenă amenajată în dealul bâlciului”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciupreceni.   

La acest cămin a fost montat şi un sistem de alarmare a populaţiei în caz de forţă majoră. Este singura sirenă din judeţul Gorj ce poate fi acţionată direct de la Bucureşti, spun autorităţile locale.

Şi căminul cultural din satul Peşteana-Vulcan va fi reabilitat cu fonduri europene. Administraţia locală a semnat deja contractul de finanţare în valoare de 1,5 milioane lei. „Va fi reabilitat complet, de la temelie până la acoperiş. Cu dotări. Acolo s-a licitat proiectarea, a câştigat o firmă din Târgu Jiu. Chiar astăzi vine să semnăm contractul pentru proiectare. Căminul de la Peşteana are termen de finalizare sfârşitul anului 2019. Aceste cămine culturale, neavând fonduri la primărie, nu am mai putut să facem nimic la ele, să le reabilităm, şi ajunseseră într-o stare deplorabilă”, a declarat, miercuri, primarul comunei Ciuperceni.   

Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: