Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Anunţ ITM! Fără tarife de mediere pentru munca în străinătate

Două agenţii de plasare a forţei de muncă sunt înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (AJOFM) Gorj, așa cum prevăd noile modificări legislative. Inspectorii de muncă îi înştiinţează pe gorjeni că firmele de recrutare nu mai au voie să le ceară bani pentru intermedierea angajării. 

Conducerea ITM Gorj atrage atenţia persoanelor care optează pentru munca în afara graniţelor, dar şi agenţiilor de plasare a forţei de muncă, că au apărut modificări şi completări la Legea 156/2000 privind protecţia cetăţenilor care lucrează în străinătate. „Agenţiile de plasare a forţei de muncă au obligaţia de a se înregistra la Inspectoratul Teritorial de Muncă în cărui rază teritorială îşi au sediul, persoanele interesate de serviciile acestor agenţii putând, pentru siguranţa viitoarei relaţii contractuale, verifica acest lucru. Între solicitanţii locurilor de muncă şi agenţi se încheie contracte de mediere, contracte pentru care, începând cu data de 05.03.2018, agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe”, au anunţat reprezentanţii ITM Gorj.  

Pentru evitarea surprizelor neplăcute, persoanele care optează pentru un loc de muncă în străinătate trebuie să verifice cu atenţie oferta locului de muncă, adresa şi existenţa angajatorului străin, clauzele contractului de mediere. „Este necesar să refuze achitarea unor sume de bani cu titlu de garanţii, întocmirea curriculum vitae, traducerea de documente, procesarea unor acte sau consultanţă, precum şi plecarea la muncă în străinătate fără un contract de muncă sau forme legale de angajare acceptate în ţara de destinaţie”, mai anunţă ITM.

În prezent, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj sunt înregistraţi doi agenţi de plasare a forţei de muncă: SC Energy Emiro SRL şi SC AAA Agrofruct Bselect SRL.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: