Camion din România, lovit pe o autostradă din Germania de un autocar cu români

Cel puţin nouă persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, după ce un autocar înmatriculat în România a intrat în coliziune cu alt vehicul pe o autostradă, în sud-estul Germaniei. Accidentul a avut loc miercuri la ora 12.40 (13.40, ora României), pe Autostrada A3, în zona Metten (Straubing, landul Bavaria), în sud-estul Germaniei.

Un autocar din România, în care erau 51 de persoane, a lovit din spate un camion, înmatriculat tot în România. Accidentul s-a produs în condiţii de ceaţă densă, la formarea unei coloane de vehicule din cauza unor lucrări.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că victimele din accidentul produs în sud-estul Germaniei au fost externate, cu excepţia şoferului, o echipă din cadrul consulatului fiind la faţa locului. "O echipă mobilă din cadrul Consulatului General al României la Munchen s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară. Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile locale, accidentul s-a produs în apropierea localităţii Deggendorf, mai mulţi pasageri fiind transportaţi, în regim de urgenţă, la cea mai apropiată unitate medicală",transmite Ministerul de Externe. 

"Un alt autovehicul va prelua cetăţenii români în vederea continuării călătoriei spre România. Oficiul consular menţine legătura cu autorităţile locale şi unitatea spitalicească, în vederea monitorizării evoluţiei stării de sănătate a şoferului", transmite MAE.

Vizualizări: 2,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: