Câmp presărat cu hoituri la Drăgoieni

Un câmp plin cu hoituri de câini şi cu ciori care se înfruptau din ele. Asta au găsit ieri inspectorii sanitar-veterinari, în Drăgoieni, la marginea municipiului Târgu Jiu. Sesizarea a fost făcuta de un telespectator Gorj TV, îngrijorat că hoiturile au intrat în putrefacţie şi au devenit focare de infecţie.

Pe un câmp din cartierul Drăgoieni zăceau ieri cadavrele a peste 100 de câini. Inspectorii sanitar veterinari au mers la faţa locului şi au ridicat mai multe probe. Mircea Moldoveanu, director adjunct al DSVSA Gorj, s-a deplasat la faţa locului şi împreună cu inspectorii sanitar veterinari au luat mai multe probe. „Deocamdată nu putem spune dacă animalele au fost omorâte prin împuşcare sau otrăvire, pentru că sunt în stare avansată de putrefacţie şi abia după ce vom analiza probele putem da un răspuns”, a explicat Moldoveanu. Acesta a spus că va fi sesizată poliţia, pentru a se afla cine a omorât cu cruzime animalele.

Moldoveanu  a sesizat şi Serviciul ecarisaj din cadrul Edilitara Publica Târgu Jiu, care a adunat cadavrele, pentru a înlătura pericolul unor epidemii. „Am găsit circa 17 cadavre, care au fost luate de pe câmp şi îngropate”, au declarat cei de la Edilitara Publica, care nu au putut explica de ce au văzut la faţa locului mai puţine cadavre decât au găsit cei de la Direcţia Sanitar Veterinară.

Asociaţiile de protecţie a animalelor s-au sesizat la rândul lor şi cer o anchetă pentru a afla cine se face vinovat pentru omorârea animalelor. Nu este exclus ca acestea să provină dintr-o comună învecinată municipiului.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: