FNM contestă în instanţă protocolul semnat de Ariton şi Condescu

Federaţia Naţională a Muncii (FNM) Gorj, condusă de liderul sindical Constantin Cretan a anunţat că va ataca în instanţă protocolul semnat săptămâna trecută de Ministrul Economiei, Ion Ariton şi Marin Condescu. Motivul supărării este acela că structura sindicală condusă de Creţan nu a fost convocată la încheierea protocolului. Potrivit liderului sindical, şi alte structuri sindicale se vor alătura intenţiei FNM.

Nici nu a fost semnat bine că protocolul semnat luni la Târgu Jiu de către Ministrul Economiei şi Marin Condescu va fi atacat în instanţă. Potrivit FNM, cererea de atac în instanţă va fi depusă cel mai târziu miercuri la instanţă de judecata din Gorj. „Principalul motiv pentru care vom ataca în instanţă protocolul este acela că nu ne-a convocat la încheierea lui. Noi nu suntem slugi, noi am muncit în minerit şi trebuia să fim prezenţi. Noi avem reprezentativitate, erau obligaţi să ne cheme pentru că noi ca şi federaţia condusă de Condescu suntem pe picior de egalitate. Acest protocol este o combinaţie ciudată”, a declarat Cristinel Tănăsie, vicepreşedintele FNM Gorj.

Acţiunea pare să fie una mult mai complexă şi asta pentru că, potrivit lui Cretan, şi alte structuri sindicale care nu au fost prezente la semnarea protocolului vor semna în folosul FNM. „Nu suntem singurii care avem probleme cu acest protocol, mai sunt şi CNSLR Frăţia, BNS şi CNH. Orice structură sindicala, fie ea cât de mică trebuia convocat. Cerem anularea protocolului pentru că nu am fost chemaţi şi pentru că multe dintre puncte sunt vagi iar Ariton nu-şi asumă nicio obligaţie prin acest protocol. Am făcut deja formula de acţiune în instanţă şi toate structurile sindicale vor semna alături de noi”, a declarat Constantin Cretan, preşedintele FNM Gorj.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: