Campanie naţională „Alege oaia!”

„Alege Oaia!” este noul program pe care îl lansează joi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la târgul pentru agricultură INDAGRA 2017, pentru promovarea și încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie în rândul românilor pe tot parcursul anului. Campania de informare și promovare „Alege Oaia!” se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni.

Obiectivul final al acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, cât și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie. Totodată, se dorește sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea unei piețe de gros care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine și canalele de comercializare (retail și magazine de proximitate).

Potrivit datelor statistice furnizate de Ministerul Agriculturii, consumul de carne de ovine în anul 2016 a fost în medie de 2,6 kg/cap locuitor, în ușoară creștere față de 2015 când se înregistra un consum de 2,3 kg/locuitor în 2015, dar semnificativ mai mare față de anul 2014 când era de numai 0,7 kg/locuitor anual. Consumul cel mai mare de carne de oaie, respectiv de miel, este în perioada Paștelui, când necesarul este acoperit în mare parte din producția autohtonă.

În luna mai, ministrul Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de țară al României, frunza, cu oaia, el susținând că „oaia este o statuie vie” și că frunze are toată lumea, dar oi ca în România... nu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: