Anunţ pentru fermieri. APIA Gorj: Îi aşteptăm până la sfârşitul lunii

Fermierii gorjeni care nu vor să piardă sumele care se acordă drept sprijin pentru acciza carburantului utilizat în agricultură pot depune cererile la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) până la 31 octombrie, anunţă conducerea instituţiei. „Recomandarea noastră pentru fermieri este să vină să depună cerere până la sfârşitul acestei luni”, a spus şeful APIA Gorj, Constantin Negrea.

Conducerea APIA Gorj spune că fermierii mai pot obţine sprijinul şi după această dată, însă este mai bine să facă lucrurile la timpul lor. „Avem 20 de cereri, 18 în sectorul animalier şi doar două în sector vegetal. În total, sunt vreo 78 cu cerere de acord prealabil, cei care ar trebui să se prezinte. Acum au fost o serie de lucrări, am avut însămânţări, de arat, nu înţeleg de ce nu vin”, a spus Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Cererile de plată pot fi depuse de administrator, reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia. Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru. „Fiecare fermier care solicită decontarea diferenţei de acciză la motorină face o cerere de intenţie încă din luna decembrie şi primeşte acord prealabil. Cel care nu face o cerere de acord prealabil în decembrie vine degeaba ulterior, cu excepţia fermierilor noi apăruţi”, a mai spus Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

În altă ordine de idei, 12.500 de fermieri au primit deja în conturi plăţile în avans, dintr-un total de 15.114 câţi au depus cereri unice de plată. „Ne-am mişcat şi se pare că vom finaliza plăţile în avans în maximum două săptămâni, până la sfârşitul lunii pentru că sunt bani în buget şi acum merge şi sistemul informatic. Nu avem motive să întârziem”, a declarat Constantin Negrea, şeful APIA Gorj.

Vizualizări: 2,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: