Campionat Naţional de Parc Oraş la Târgu Jiu

Prima competiţie majoră de orientare în alergare din acest an competiţional s-a derulat în zilele de 14-15 aprilie la Târgu Jiu. Aici s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Semimaraton, precum şi a doua etapă din cadrul Campionatului Naţional de Parc Oraş.

Întrecerile au fost desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Orientare în parteneriat cu clubul sportiv local Palatul Copiilor Târgu Jiu. La aceste competiţii au luat startul peste 250 de concurenţi de la cele mai importante cluburi şi asociaţii sportive din ţară.

Cea mai lungă şi dificilă probă din cadrul întrecerilor de orientare, respectiv semimaratonul, se adresează doar categoriilor masculine şi feminine de 16 ani şi peste. Pentru a putea parcurge cu succes traseele de acest tip este necesară în primul rând o bună pregătire fizică.

Etapa a doua din cadrul Campionatelor Naţionale de Parc Oraş s-a desfăşurat pe străzile şi aleile din municipiul Târgu Jiu, precum şi în parcul municipal. Au fost trasee frumoase, foarte rapide, iar ineditul acestor curse a fost faptul că organizatorii au plasat două posturi de control la celebrele opere de artă ale lui Brâncuşi, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Cele mai bune rezultate le-au avut sportivii din Baia Mare (foto), care au luat aproape toate premiile puse în joc.

La concurs a participat şi Ionuţ Zinca, clasat pe locul cinci la Campionatul Mondial de Orientare şi cel mai bun în acest domeniu din ţară.

Vizualizări: 272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: