Legumele lângă care poate fi plantat mărarul!

Mărarul este o plantă aromatică ce poate fi o însoțitoare excelentă pentru numeroase legume din grădină. Pe lângă numeroasele sale calități, mărarul este recunoscut, în primul rând, pentru relația cu insectele bune dar și cu cele rele. 

Plantele de mărar pot atrage polenizatori precum albinele și gărgărițele în grădina dvs., dar pot descuraja insectele dăunătoare precum afidele și acarienii. În plus, mărarul are rădăcini puțin adânci și tulpini înguste care se pot potrivi cu ușurință între plante mai mari pentru a vă ajuta să economisiți spațiu în grădina dvs.

Legumele din familia verzei, precum broccoli, conopida, varza de Bruxelles sau napii  sunt agreate de mărar. Mărarul poate ajuta la descurajarea insectelor distructive, cum ar fi moliile de varză sau viermii de varză. 

Fasolea este o plantă însoțitoare excelentă pentru mărar datorită beneficiilor pe care le oferă plantelor din vecinătate. Mai exact, rădăcinile plantelor de fasole atrag azotul, care aduce beneficii plantelor din jur iar mărarul ține la distanță dăunătorii obișnuiți de grădină care amenință să distrugă plantele de fasole.

Mărarul și castraveții sunt o altă pereche grozavă atât în ​​bucătărie, cât și în grădină. Gândacii de castraveți reprezintă o amenințare majoră pentru, dar, din fericire, mărarul poate ajuta. Plantele de mărar atrag gărgărițele, viespii parazite și gândacii cu aripile verzi, insecte cărora le place să se hrănească cu gândacii de castravete.

Dar legumele cu frunze, precum salata verde, sunt cea mai bună plantă însoțitoare pentru mărar dintre toate legumele. Nu numai că salata verde este o țintă principală a multor dăunători de grădină, dar are un ciclu scurt de creștere așa că plantarea mărarului împrejurul stratului de salată este foarte binevenită.

Există însă și câteva plante pe care ar trebui să le eviți să le crești lângă mărar cum ar fi: morcovii care sunt din aceeași familie și pot poleniza încrucișat, la fel ca și țelina, coriandru sau chimen.

Vizualizări: 5,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: