Când încep munca cei 600 de noi angajați de la CE Oltenia. Mulți vin de la Minprest!

Complexul Energetic Oltenia a selectat cele 600 de persoane ce vor fi angajate până la finalul anului. Primii vor începe munca pe 9 mai, iar restul la jumătatea lunii viitoare. Mulți dintre ei au venit din societăți care prestează activități pentru compania energetică, fiind atrași de veniturile de aici. Au renunțat la contractele pe durată nedeterminată din Minprest, de exemplu, să lucreze în carierele din CE Oltenia.


“A fost chemat personalul selectat. Cu data de 9 mai vor fi angajați circa 400 de salariați. Restul, de 200, din 16 mai. Trebuie să le asigurăm echipamentul de lucru și protecție, instructajul și este nevoie de timp pentru aceste lucruri”, a declarat managerul companiei, Daniel Burlan.

Au fost angajați electricieni, sudori și lăcătuși. Inițial, au fost selectate peste o mie de dosare de angajare. Foarte mulți dintre cei care s-au angajat acum la CE Oltenia provin din Minprest, de exemplu.

“Sudorii sunt cei mai puțini. Sunt circa 35 de sudori. La prima evaluare, am avut 1.050 de persoane care întruneau condițiile cerute de noi. Au fost selectați cei 600. Sunt foarte mulți care sunt salariați ai unor societăți prestatoare pentru CEO. Probabil acolo sunt încadrați pe durată nedeterminată. Fac mențiunea că angajarea la noi este până la 31 decembrie, urmând ca atunci să înceteze activitatea sau să fie distribuiți într-o altă societate care prestează activitate pentru CEO, dar nu pot rămâne salariații CEO pentru că trebuie să ne încadrăm în cifrele din programul de restructurare”, a mai anunțat Burlan, la un post local de televiziune.

Cei 600 de noi angajați vor activa în toate carierele din CE Oltenia, cu excepția celor de la Peșteana și Husnicioara. Contractele lor de munca vor expira la 31 decembrie 2022.

Vizualizări: 6,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: