Când intră pe card rezerva la fondul de salarii

Cei peste 13.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor primi până pe 28 decembrie câte un avans de 700 de lei din economia la fondul de salarii. Diferenţa, dacă va fi, se va acorda anul viitor. „În ultima minută încheiată cu partenerii de dialog s-a convenit să se acorde în avans o sumă de 700 de lei până la data de 28 decembrie, urmând ca la chenzina lunii decembrie, respectiv 8-9 ianuarie, se va şti cu exactitate fondul de salarii cheltuit la nivelul anului 2018 şi în funcţie de acesta se va stabili cuantumul care va reveni fiecărui salariat din economia înregistrată”, a spus Constantin Lăzăroiu, şef serviciu Salarizare.

Lăzăroiu a spus că în decembrie cheltuielile sunt mai mari decât într-o lună obişnuită, din cauză că sunt multe zile libere prin lege în care minerii şi energeticienii au muncit şi trebuie plătiţi dublu.

„Luna decembrie este o lună atipică, sunt trei sărbători legale unde se plătesc cu 100% toate posturile lucrate. Şi ziua de 4 decembrie se plăteşte cu 100% ca urmare a prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă şi toate acestea au influenţă la nivelul fondului de salarii realizat”, a spus Lăzăroiu la Tele3.

Acesta a dat asigurări că toată economia va fi repartizată către salariaţii societăţii. (A.A.)

Vizualizări: 7,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: