Când va ajunge noul RMN la Târgu Jiu

Contractul de achiziţie pentru aparatura nouă din spitale a fost semnat marţi la Guvern. Printre unităţile medicale unde va ajunge noi echipamente de investigaţii se află şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. În primăvară, spitalul va dispune de un RMN nou, urmând ca, mai târziu, să aibă şi un tomograf.

La evenimentul de la Palatul Victoria au participat, printre alţii, Gigel Capotă, managerul spitalului din Târgu Jiu, precum şi Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „A fost semnat contractul de achiziţie. Urmează să aibă loc licitaţia pentru achiziţionarea acestuia şi apoi va fi adus aici”, ne-a declarat Gigel Capotă, managerul spitalului.

Contractul cu firma privată care deţine RMN-ul folosit în prezent va fi reziliat. „Spitalul Judeţean va primi, în acest an, în primă fază, un aparat de Rezonanţă Magnetică şi un Computer Tomograf în faza a doua a proiectului”, a transmis Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj.

Aparatura nu va sta în cutie!

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că niciun aparat de imagistică nu va fi livrat pentru a sta în cutie, iar aparatele vor fi redirecţionate în situaţia în care nu se va găsi loc în unităţile medicale în care trebuie să funcţioneze. „Începând cu peste şase săptămâni, am fost asigurat de către producători că aşa este contractul, aceste spitale vor începe să aibă aceste echipamente şi nu vor mai fi la mâna operatorilor privaţi. (...) Vreau să vă asigur că niciun echipament nu va fi livrat să stea în cutie în vreun spital. În situaţia în care nu am găsit locul, el va fi imediat redirijat. Este importantă în acelaşi timp activitatea managerului de spital pentru că ne dorim ca în acelaşi timp aceste echipamente să producă, să ofere servicii pacienţilor, realmente să funcţioneze”, a declarat Bodog, care s-a asigurat că fiecare spital care primeşte aparatură are specialişti pregătiţi în acest domeniu.

Noile achiziţii sunt posibile după ce Ministerul Sănătăţii a încheiat un contract cu Banca Mondială. Acesta are o valoare de 250 de milioane de euro. 

Galerie foto


Vizualizări: 468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: