Când va deveni funcțională Sala Sporturilor din Târgu Jiu

Șanse aproape de zero ca lucrările de modernizare și extindere la Sala Sporturilor din Târgu Jiu să se încheie în termenul asumat de constructor, care și așa a fost prelungit de beneficiar. Ar trebui finalizate la mijlocul lunii octombrie, însă nici executantul nu este sigur că va respecta data de finalizare a construcției.

Echipele de handbal și baschet locale vor trebui să se antreneze și să dispute meciurile de pe teren local tot la sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Voievod Litovoi” cel puțin până la finalul anului. Mai este mult de lucru la Sala Sporturilor, iar termenul de încheiere a lucrărilor se apropie. Conform graficului de pe panoul postat la intrarea în șantier, data finalizării construcției ar trebui să fie 18 octombrie 2017. Inginerul șef de pe șantier spune că până atunci va reuși să încheie lucrările de la exterior, astfel încât până la finele anului să continue cu partea ce ține de interiorul sălii. Nici cei de la primărie nu sunt atât de siguri că lucrurile se desfășoară conform planului. ”Se lucrează, este în regulă, este în stadiu avansat. Chiar am făcut vizită în teren. La interior s-a lucrat mult la finisaje. Se lucrează la acoperiș. Termenul cred că îl au în octombrie, e posibil să fie gata până atunci. Nu avem noi contractul ca să spun exact. Putem discuta la CNI, o să mai purtăm o discuție cu investitorul și să facem o ședință de lucru, să ni se prezinte situația la zi”, a declarat Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din primăria Târgu Jiu.

Campionatele naționale urmează să înceapă. Reprezentanții echipelor de baschet și handbal spun că le este greu să desfășoare activitățile sportive la sala de sport a școlii gimnaziale. ”Sala de la Litovoi e singura sală omologată din județ. Alta nu mai este până se finalizează polivalenta. Eu m-aș mulțumi să fie gata și în 18 februarie, la cum se fac lucrările la noi. Nu suntem chiar așa disperați, există sala aceea. Mai greu cu pozițiile, că intrăm unii peste alții, unii după alții. Ia panourile, dă panourile. Ce să facem dacă e singura omologată?”, a comentat Claudiu Alionescu, antrenor secund la echipa de baschet a ACS Târgu Jiu.

Lucrările de modernizare și extindere a Sălii Sporturilor au demarat în luna iunie 2016. Termenul de execuție inițial a fost de 10 luni. Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat 2 milioane de euro pentru acest proiect. SC Grup Primacons SRL din Slatina este executantul lucrărilor.

Galerie foto



Vizualizări: 1,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: