Canicula a crescut numărul de apeluri la 112

Temperaturile ridicate din ultima perioadă își pun amprenta asupra sănătății populației. Cele mai afectate sunt persoanele care suferă de anumite boli cardiace.
 

Spre exemplu, numai în ultimele 24 de ore, ambulanțele din Gorj au fost solicitate de aproape 100 de cazuri. Canicula agravează anumite afecțiuni ale oamenilor, spune managerul SAJ Gorj, Claudiu Constantinescu.

”În jur de 95 de solicitări am avut în ultimele 24 de ore la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Sunt de toate tipurile solicitările, inclusiv traumatisme sau afecțiuni cardio vasculare. Complicarea acestor tipuri de boli sunt și din cauza creșterii prea mare de temperaturi. Sunt solicitări pe care le primim în mod clar pentru afecțiuni cardio vasculare. Ceea ce vreau să subliniez este legat de necesitatea continuării tratamentelor recomandate de medic în această perioadă”, a spus șeful SAJ Gorj.

De asemenea, în perioada următoare, numărul solicitărilor ar putea crește, mai spune acesta. ”Mă aștept la o creștere a solicitărior. De asemenea, afecțiunile respiratorii sunt unele care se complică și trebuie luate în considerare în această perioadă. Acești pacienți trebuie să evite expunerea la soare și să se hidrateze bine”, mai spune Constantinescu.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: