Capete de porc, de-a lungul frontierei cu Ungaria

Un eurodeputat  a propus montarea unor capete de porc de-a lungul frontierelor Ungariei pentru a împiedica venirea imigranţilor musulmani. 

Eurodeputatul ungar Gyorgy Schopflin, membru al formaţiunii Fidezs, a premierului Viktor Orban, a avut o dispută prin Twitter cu Andrew Stroehlein, director în cadrul organizaţiei Human Rights Watch. Andrew Stroehlein criticase montarea unor figuri sculptate în legume în gardul construit de Ungaria de-a lungul frontierei cui Serbia. Imaginile apăruseră iniţial pe o pagină de Facebook care susţine activităţile Poliţiei de frontieră ungare, cu următorul comentariu: "În loc de sperietori de ciori, avem aceste sperietori de oameni făcute din sfeclă. Par să funcţioneze, nu a mai tăiat nimeni gardul de patru săptămâni".

Andrew Stroehlein a criticat iniţiativa: "Ungaria trebuie să înţeleagă că aceşti refugiaţi fug de războaie şi acte de tortură. Nu vor fi împiedicaţi de figuri sculptate în sfeclă".

Eurodeputatul Gyorgy Schopflin i-a dat următoarea replică lui Andrew Stroehlein: "Sunt de acord, capetele de porci i-ar descuraja mai eficient". (M.F.)

Vizualizări: 595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: