Capotă, negativ pentru Covid: Cei negativi ar trebui să muncească

Directorul economic al spitalului din Târgu Jiu poate răsufla ușurat. Gigel Capotă a ieșit negativ la testul pentru coronavirus. Acesta ar vrea chiar să se întoarcă la serviciu de teamă că activitatea spitalului riscă să fie paralizată odată ce tot personalul TESA a fost izolat la domiciliu.

Tot ce înseamnă achiziții, contabilitate ori salarizare este blocat, susține directorul economic al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă: „Partea de achiziții, contabilitate, informatică, salarizare, toți ne aflăm în izolare la domiciliu. Este măsura dispusă de DSP. După ce colega noastră, directoarea de îngrijiri, și o colegă de la Resurse Umane au ieșit pozitive, am fost și noi izolați. Nu avem ce să facem. De joi, eu m-am dus la serviciu, mi-am făcut test, sunt negativ. Sunt bine, nu am niciun simptom”.

Capotă a ieșit negativ, dar a trebuit să rămână, în continuare, în izolare. Acesta este de părere că ar fi trebuit să se poată întoarce la serviciu: „Cred că ar trebui umblat puțin la aceste proceduri pentru că, la un moment dat, ajungi să paralizezi activitatea unui spital. Dacă îți faci testul, ești negativ, dacă dai declarație că nu ai luat contact cu un pozitiv, că ai purtat echipament de protecție, mască și mănuși, mi se pare absurd să stai în izolare și să nu muncești. Mă îngrijorează situația de la spital, din păcate. A luat amploare. Inclusiv managerul interimar a ieșit pozitiv”.

Gigel Capotă se teme că situația va escalada și că vor fi depistați mai mulți angajați cu Covid 19. 80% din rândul angajaților TESA au fost testați pentru coronavirus și așteaptă rezultatele, după cum a mai adăugat directorul economic al spitalului. „Să vedem rezultatele pentru toți colegii. La peste 80% din TESA au fost prelevate probe și așteptăm și noi rezultatele, să vedem dacă vreunul mai are coronavirus. Este posibil să paralizăm activitatea spitalului. Noi avem un modul al nostru la salarizare, un program pe care doar oamenii noștri sunt obișnuiți să lucreze. Nu poți să aduci imediat pe cineva să-l pui să lucreze, partea de informatică, de achiziții, sunt în derulare foarte multe contracte și TESA este pusă acum într-o situație foarte delicată”, a mai declarat Gigel Capotă. (A.A.)

Vizualizări: 2,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: