Căpuşele fac zilnic 15 victime în Gorj. Ce spun medicii!

Primele cazuri de gorjeni care au fost înțepați de căpușe au ajuns deja la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu. Căpușele nu sunt insecte de neglijat, înțepătura lor provocând în unele cazuri boli extrem de grave cum este Boala Lyme. Medicii le recomandă oamenilor să nu stea cu căpușa înfiptă în piele și să urmeze tratament de specialitate.

Un număr de 15 gorjeni se prezintă în medie într-un interval de 24 de ore la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu, spunând că au fost înțepați de căpușe. De cele mai multe ori oamenii intră în panică și au nevoie de personalul medical pentru a extrage insecta nedorită. Problema a apărut de când s-a instalat vremea caldă, iar oamenii au început să meargă la iarbă verde.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care au fost înțepați să extragă cât mai repede căpuşa și să se prezinte la medic pentru a primi ajutor de specialitate. ”În ultima vreme au reapărut persoanele cu resturi de căpușe reținute. S-a constatat o medie de 10, 15 prezentări pe 24 de ore în serviciul de urgență. În primul rând noi intervenim pentru extragerea restului de căpușe și se dă rețetă cu tratament țintit pentru a preîntâmpina eventualele complicații și pacienții sunt înregistrați în serviciul de boli infecțioase rămânând sub supraveghere”, a spus Ramona Oprea, medic la UPU Târgu Jiu. Din seria bolilor pe care căpușele le transmit se distinge Boala Lyme, deosebit de amenințătoare pentru starea de sănătate a organismului. 

Vizualizări: 3,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: