Metode naturale pentru călcâiele crăpate și uscate

Câte dintre voi vă acoperiți picioarele pentru a nu arăta călcâiele crăpate și uscate. Printre cauzele călcâielor crăpate se numără deshidratarea, , o dietă nesănătoasă, vârsta, statul în picioare ori încălțări nepotrivite. Dar iată câteva remedii naturale pentru a avea călcâie de bebeluș.

Suc de lămâie

Se înmoaie picioarele în suc de lămâie timp de aproximativ 10 minute. Sucul de lamaie este un acid slab, care ajută la dizolvarea pielea moartă si uscată și facilitează îndepărtarea ușoară. Frecați picioarele cu un burete și o să vedeți rezultatele.

Ulei de măsline și lavandă

Se combină o lingură de ulei de măsline și câteva picături de lămâie sau ulei de lavandă pentru a crea o cremă hidratantă. Se amestecă ingredientele până când se formează o soluție groasă și se folosește la nevoie.

Ulei de cocos

Plin de nutrienți și acizi grași sănătoși, uleiul de cocos se absoarbe rapid oferă umiditate profundă și de durată. Ca un beneficiu suplimentar, acizii grași din uleiul de nucă de cocos au de asemenea proprietăți anti-microbiene, care pot calma zonele iritate ale picioarelor.

Miere

Acest tratament pentru calcaie crapate este una dintre cele mai populare, datorită eficienței. Mierea este hidratantă și antibacteriană. Se amestecă câteva linguri de miere cu apă caldă. Se amestecă și se scufundă picioarele în vasul respectiv. Lasă picioarele să se usuce în timp, fără să te ștergi.

Vizualizări: 2,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: