Alimentele fericirii! Tu le consumi?

Unele fructe, legume și pestele au capacitatea de a-i face fericiți pe oameni, cred medicul Bernard Fontanille și Laurence Grezaud, o ziaristă din domeniul sănătății.

Bananele sunt fructele stării de bine, datorită conținutului ridicat de triptofan, aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, cunoscută pentru îmbunătățirea stării de spirit. Însă nu numai banana conține acest hormon al fericirii, ci și morunul și ficatul.

Despre avocado se știe că are efecte pozitive asupra hipertensiunii, colesterolului și diabetului. Dar el contribuie și la menținerea moralului datorită tirozinei pe care o conține și care favorizează sociabilitatea și libidoul. În plus, datorită conținutului său de magneziu, fructul de avocado actionează ca un antistres.

Un studiu a arătat că ciocolata neagră stimulează capacitățile cerebrale. Dar nu numai atât: ea are și un efect euforizant.

Șofranul are și el efect antidepresiv fiind considerat condimentul fericirii în medicina tradițională orientală. Printre efectele sale benefice se numără cele antispasmodice, digestive, analgezice. În medicina chineză, șofranul este folosit la tratarea a peste 90 de boli, printre care depresia. El ar avea aceleași efecte ca si medicamentul Prozac, un antidepresiv, dar fara efecte secundare. Este contraindicat la copiii de sub șase ani și la femeile însărcinate. Sardinele sunt și ele bune impotriva depresiei.

Vizualizări: 2,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: