Cârciumaru îl apără pe Paul Popescu: Trebuie respectat!

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, sare în apărarea sculptorului Paul Popescu, care riscă să fie suspendat din Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) Gorj, după niște declarații date de artist în presă. Primarul s-a arătat indignat de faptul că la ședința la care conducerea UAP a luat decizia de a propune suspendarea lui Popescu din uniune a luat parte și viceprimarul Adrian Tudor, dar și directorul Centrului "Brâncuși", Doru Strâmbulescu. Cârciumaru a spus că l-a mustrat pe viceprimar și că dezaprobă modul în care a procedat conducerea UAP Gorj.

Sculptorul Paul Popescu ar putea fi suspendat din Uniunea Artiștilor Plastici, urmare a unor declarații făcute de aceasta în cadrul emisiunii "Despre noi, oamenii", difuzată la Accent tv. Artistul nu a jignit pe nimeni, doar și-a exprimat opinia despre cei care conduc Centrul Brâncuși, din subordinea primăriei. Paul Popescu a transmis autorităților, în cadrul emisiunii să îndepărteze prostia de lângă Brâncuşi. Primarul Florin Cârciumaru a sărit în apărarea sculptorului și chiar l-a mustrat pe viceprimarul Adrian Tudor, care a participat la ședința în care s-a făcut propunerea. "Cei care au reprezentat primăria la această discuție și-au primit criticile din partea mea și mustrările pe care trebuie să le primească, pentru că nici nu trebuiau să fie prezenți la această analiză", a declarat primarul Florin Cârciumaru. "Certat este puțin spus", a spus primarul referitor la discuțiile pe care le-a avut pe această temă cu viceprimarul Adrian Tudor.

Mesaj pentru UAP

Primarul a transmis un mesaj dur celor din Uniunea Artiștilor Plastici. "Consider că cei din UAP s-au grăbit atunci când au luat această decizie. Așa suntem noi, nu știm să respectăm valorile decât în momentul în care, practic ele nu mai sunt. Pentru mine Popescu Paul este o valoare în domeniu și trebuie să primească respectul cuvenit pentru ceea ce este și pentru ceea ce face. În ceea ce privește măsura luată eu consider că este o măsură pripită și pe fondul unor orgolii și cred că orgoliile nu trebuie să-și spună cuvântul în actul managerial la nivelul Uniunii Artiștilor Plastici", a mai spus primarul din Târgu Jiu.

Paul Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați artiști din Gorj, ale cărui opere sunt vândute chiar și cu zeci de mii de euro.

Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: