Cârciumaru, “săgeți” către conducerea CEO: Nu s-au tăiat păduri, s-au greșit documente

“Complexul Energetic Oltenia are o problemă majoră la ora actuală, cu fronturile de lucru!” Afirmația îi aparține senatorului Florin Cârciumaru care susține că bate la toate ușile pentru ca producătorul de energie din Gorj să primească bani de la Guvern, dar acuză și Directoratul de la Târgu Jiu că nu și-a făcut treaba bine. A dat și un exemplu: cazul pădurii din zona Roșia care, în ciuda Hotărârii de Guvern, nu poate fi tăiată din cauza unor greșeli în documentele întocmite de oficialii companiei.

Senatorul Florin Cârciumaru a comentat și declarația secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, care nu exclude ca termocentralele din Dolj să treacă pe gaze în viitorul apropiat. Cârciumaru vede îndreptățită ipoteza lui Vișan, mai ales că spune că are informații potrivit cărora nu mai poate fi acoperită cererea mare de cărbune.

Fronturile de lucru care lipsesc în multe cariere reprezintă o problemă majoră a companiei, a adăugat Cârciumaru, la Radio Infinit: „CEO are o problemă mare la ora actuală. Trebuie să conștientizeze și administrația, și cei din Consiliul de Supraveghere, că această companie are o problemă majoră cu fronturile de lucru. Am văzut că sunt anumite poziții critice la adresa lui Vișan care spunea despre posibilitatea introducerii gazelor la termocentralele din Craiova. Ce să facă Craiova II dacă nu are apă caldă, căldură? Trebuie să-și rezolve problema pentru că noi, la ora actuală, avem o problemă legată de producția de cărbune. Nu poate să facă față cererii de cărbune pentru că nu s-au făcut exproprieri, nu s-au tăiat păduri și asta este o vină care vine și din partea administrației de aici”.

Cârciumaru a venit și cu date concrete. Pădurea de la Roșia nu poate fi tăiată chiar dacă este, de aproape un an, Hotărâre de Guvern care permite acest lucru. „Dumnealor știu destul de bine că sunt anumite lucruri care nu s-au rezolvat de 4-5 ani de zile. Cum e cazul de la Roșia. De 5-6 ani de zile se știe de problemă și s-a dat Hotărâre de Guvern abia acum un an, am forțat nota și datorită încurcăturilor pe care le au în documentație, nici în ziua de azi nu s-au obținut avizele pentru tăierea pădurii. Asta trebuia să o știe Cârciumaru sau ăia de la București? Trebuiau să o știe ei, de aici, că în parcela care trebuie tăiată mai sunt și parcele care nu aparțin complexului”, a mai explicat Cârciumaru.

Vizualizări: 2,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: