Care sunt cele mai des intalnite tipuri de biciclete?

Piata de biciclete din ultimele decenii a facut mari progrese in ceea ce priveste numarul si tipul de modele disponibile. Deoarece ciclismul este un sport atat de indragit, astazi putem intalni biciclisti atat in mediul urban, cat si in zonele periurbane sau rurale. Cererea de biciclete care sa se preteze atator activitati este din ce in ce mai mare, de aceea nu este de mirare ca si modelele s-au diversificat de-a lungul timpului. Care este insa alegerea potrivita pentru tine? Iata ce trebuie sa stii despre cele mai des intalnite modele de biciclete:

Biciclete de sosea

Precum le spune si numele, aceste modele sunt destinate drumurilor asfaltate, fiind construite pentru a asigura viteza necesara pentru a acoperi cat mai repede distantele lungi. Sunt caracterizate prin cadrul usor, rotile subtiri si ghidonul curbat, in forma de coarne de berbec, aceasta geometrie a bicicletei asigurand ciclistului o pozitie aerodinamica. Sunt potrivite de regula celor care au deja experienta in pedalat, dar si persoanelor care adora agilitatea si viteza de care dau dovada.

Biciclete hibride

Aceste modele sunt impartite in mai multe categorii, din care cele mai des intalnite sunt cele de cross si cele de trekking. Avand un cadru mai robust si roti mai groase decat bicicletele de sosea, cele hibride sunt destinate atat mediului urban, cat si zonelor periurbane, precum drumurile de tara sau cararile batatorite. De asemenea, sunt potrivite drumurilor lungi, avand tot ce ii trebuie unui ciclist pentru o excursie de mai multe zile. Multe din aceste modele de biciclete sunt echipate cu portbagaj si cu aparatori pentru noroi, ceea ce le face potrivite pentru conditiile meteo capricioase. Ia-ti cu tine un bidon cu apa si un kit antipana si esti gata de o aventura pe doua roti in toata regula!

Mountain Bikes

Destinate folosirii pe terenuri accidentate, precum cararile de munte si povarnisurile abrupte, bicicletele de munte sunt perfecte pentru cei indragostiti de adrenalina. Acestea au un ghidon drept si un cadru care permite o pozitie verticala a ciclistului, pentru o mai buna vizibilitate, avand de asemenea si roti groase si suspensii ce absorb socurile. Gama de viteze pentru aceste modele este extinsa, fiind potrivita atat pentru coborari cati si pentru urcarea pantelor abrupte. Sunt mai grele ca bicicletele de sosea, insa mai confortabile cand vine vorba de pedalat pe drumuri forestiere sau pe teren accidentat.

Biciclete electrice

Fiind excelente pentru mediul urban, bicicletele electrice iti permit o deplasare rapida, fara efort, pe distante lungi. Confortabile si stabile, aceste modele de biciclete iti permit deplasarea cu usurinta prin traficul urban, beneficiind de agilitatea unei biciclete dar si de o viteza apropiata de cea a masinilor. In schimb, greutatea lor, datorata motorului electric, le face mai greu de carat, de aceea este bine sa te asiguri ca ai un kit anti-pana la tine, pentru orice eventualitate.

Biciclete pliabile

Aceste modele sunt rapide si potrivite ciclistilor de orice varsta, fiind pretabile deplasarilor urbane, pe distante scurte. Bicicletele pliabile au marele avantaj ca se pot strange rapid si usor. Astfel, le poti lua cu tine in autobuz sau in portbagajul masinii personale, mai ales daca iti este mai usor sa folosesti mai multe tipuri de mijloace de transport pana la serviciu si inapoi. In plus, acestea incap cu usurinta in spatii mici, precum in lift sau chiar sub birou!

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: