Care sunt primele semne că ficatul tău are probleme 

Ficatul este cel mai mare organ intern și totodată, unul dintre cele mai importante, responsabil de foarte multe procese din organismul uman.

Pentru că uneori este neglijat, în anumite cazuri ficatul cedează dar  înainte apar mai multe semne care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Cei care au ficatul în pericol se simt mereu foarte obosiți, chiar și fără un efort fizic, de asemenea aceștia sunt mai mereu supărați și triști, aparent fără motiv. Aceștia mai simt dureri de cap, de mușchi sau de oase. Pot să apară printre altele și alergii, acnee, iritații ale pielii şi transpirație excesivă. O altă serie de semne îngrijorătoare sunt gazele și balonarea, diarea sau constipația, și în general un dezechilibru hormonal.

Oamenii care au un ficat cu probleme mai pot să devină anxioși, depresivi, să aibă o respirație urât mirositoare sau să se îngrașe foarte mult fără să facă excese alimentare.

Bineînțeles, toate aceste semne enumerate până acum pot să îți pară foarte generale și banale, dar dacă în același timp ai trei dintre ele sau și mai multe, acest lucru nu înseamnă decât că ficatul tău este foarte bolnav și nu își mai poate face treaba la capacitate maximă.

Va fi nevoie în primul rând să îți schimbi stilul de viață complet ca ficatul tău să poată să își revină. Renunță la alimentele modificate din punct de vedere genetic pentru că acestea au foarte multe substanțe chimice periculoase pentru sănătatea ta în general, dar mai ales pentru ficat.

Nu uita cât de importantă este hidratarea, așa că bea în fiecare zi minim doi litri de apă plată.

Cât sunt încă în sezon, consumă cât mai multe legume sau frunze verzi pentru că acolo găsim o concentrație mare de vitamine, de acid folic sau magneziu. Încearcă să renunți de asemenea și la viciile tale și să le înlocuiești cu hobbyuri sănătoase și cu mișcare.

Vizualizări: 1,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: