S-a rezolvat! "Eroii din pandemie" rămân angajați la spital

Au locul de muncă asigurat! 63 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au susținut examen pentru a rămâne definitiv pe posturi. Este vorba despre acele persoane încadrate în câmpul muncii în pandemie, care riscau să rămână pe drumuri după data de 7 iunie.

Deși inițial au afirmat că nu există un cadru legal de pentru a angaja acești oameni, într-un final, reprezentanții unității spitalicești au găsit soluția: i-au redistribuit pe secțiile unde exista deficit de personal. În total este vorba despre 86 de persoane. 

Cei 63 de angajați care au susținut examenul au fost împărțiți pe două grupe. Într-o zi au fost testați infirmierii, brancardierii și îngrijitorii de curățenie și în altă zi au fost evaluați asistenții medicali. Cu toții și-au ales înainte de examen posturile pe care vor candida.

Toți cei care au susținut examen l-au și promovat, iar o persoană nu a candidat. Cel mai mic punctaj a fost de 60 de puncte și cel mai mare de 90 de puncte. La acest examen au avut dreptul să participe doar angajații care aveau contract de muncă pe perioadă determinată, mai exact pe perioada în care țara noastră se afla sub stare de  alertă din cauza pandemiei de Covid 19.

Vizualizări: 9,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: