Cartiere unde nu s-a mai investit de aproape 40 de ani

Tot mai mulţi motreni se declară dezamăgiţi că locuiesc în cartiere unde nu s-a mai investit de aproape 40 de ani, chiar de când au fost ridicate. Autorităţile recunosc problemele, însă nu au fonduri în vistierie ca să poată face reparaţii. Banii europeni reprezintă singura soluţie.

Primarul Gigel Jianu a explicat că sunt cartiere în Motru unde nu s-a mai investit nimic de când au fost construite. Totul arată la fel ca atunci. Aleile, străzile, blocurile au rămas la fel. În plus, în drumurile din beton au început să apară gropi. 

„Cele mai mari probleme sunt de infrastructură. Sunt zone unde nu s-a investit, nu s-a reabilitat de când au fost construite. De la începutul anilor ’80, de când a fost construit un cartier, nu s-a mai reparat nimic. Sunt şi acum străzi betonate. Au apărut găuri în beton. Fără parcări. Străzile sunt înguste, că aşa erau în acea perioadă, pentru că nu erau atâtea maşini”, a spus primarul din Motru.

Ca soluţie, edilul spune că va accesa fonduri europene pentru că bugetul primăriei nu-i permite investiţii. „Toată lumea este disperată. Sunt soluţii: fondurile europene. Am doi angajaţi care studiază ghidul, ne spun ce ne trebuie şi cum facem. Întâmpinăm probleme la fiecare pas. Ai câte un milion de probleme la fiecare pas şi care ar fi trebuit rezolvate de mult”, a mai explicat Jianu.

Vizualizări: 3,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: