Cartofi copţi în lapte

Cartofii copți în lapte sunt cei mai gustoși și cei mai fini cartofi. Aceştia  pot fi gătiţi foarte uşor şi pot fi serviţi atât simpli, cât şi ca garnitură pentru peşte sau pui.

Pentru această rețetă de cartofi aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 g cartofi, 30 g unt, 150 ml lapte, 2 căței de usturoi, 2 crenguțe de rozmarin, 1/2 linguriță condimente cartofi, 60 g ceapă, 300 g ciuperci, 1/2 linguriță sare, 30 ml ulei, 2 linguri smântână.

Mod de preparare: Pentru început se spală şi se curăţă cartofii şi se feliază în forma dorită, de preferat jumătăţi. Apoi se aşază într-o formă de copt tapetată cu unt. Peste cartofi se adaugă crenguțele de rozmarin și se toarnă laptele peste ei, atât cât să îi acopere, la final laptele va intra în cartofii care vor rămâne rumeniţi. Se adaugă condimentele dorite, sare şi piper, şi se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 60 de minute.  

Pentru un gust mai intens se adaugă o garnitură de ciuperci. Se taie ceapa mărunt şi apoi ciupercile şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu unt şi se amestecă bine. La final, se adăugă smântâna și usturoiul şi se găteşte la foc mic până când garnitura este gata.

Vizualizări: 1,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: