Plăcintă cu iaurt și fructe

Un desert ideal pentru orice seară în familie şi uşor de realizat este plăcinta cu iaurt şi fructe. Nu este neapărat necesar să realizati acasă coca de plăcintă, puteţi folosi foi de plăcintă de la supermarket.

Plăcinta cu iaurt și fructe este un desert delicios, ușor şi rapid de preparat, dar mai ales gustos şi va încânta toată familia.

Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 1 kg iaurt gras, 8 ouă, 300 gr zahăr, 4 linguri de gris, coajă de la o lămâie, 1 pliculeț zahăr vanilat, fructe (pot fi mure sau afine congelate sau alte fructe pregătite corespunzător).

Modul de preparare: Se realizează mai întâi compoziţia care se va pune între foi, iaurtul, ouăle, zahărul, grisul și coaja de lămâie se amestecă într-un vas înalt.

Foile de plăcintă din pachet se împart în 3 părţi, se tapetează o tavă înaltă cu hârtie de copt și se pune prima parte de foi, se unge ultima foaie cu puțin ulei și se toarnă jumătate de compoziție și câteva afine congelate, apoi a doua parte de foi, se unge ultima foaie, se toarnă restul de compoziție și afinele după care se pune şi utima parte de foi, peste care se pun 2 ouă bătute cu un pahar de iaurt.

Înainte de a pune plăcinta în cuptor se înţeapă foile din loc în loc cu o scobitoare după care se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 grade C. Se coace timp de 30 de minute şi se pudrează cu zahăr.

Vizualizări: 1,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: