Chec pufos cu griş şi smântână

Checul este o prăjitură uşor de făcut acasă şi rapid de preparat. Sunt celebre reţetele de chec cu făină şi ouă, dar se poate face un chec delicios şi fără făină, aceasta fiind înlocuită cu griş şi smântână sau chefir. Din această reţetă nu lipsesc ouăle din checul clasic şi zahărul pentru că ne dorim să fie şi dulce.

Iată care sunt ingredientele necesare pentru a pregăti această rețetă delicioasă: 250 ml de smântână sau chefir, 1/4 lingură bicarbonat de sodiu, 3 ouă, 1 pahar cu zahăr şi  pahar cu griș.

Mod de preparare: Se amestecă produsul din lapte fermentat (poate fi smântână sau chefir) cu bicarbonatul, ouăle, zahărul și grișul. Tapetați forma de copt cu hârtie și turnați aluatul în ea. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 35 de minute.

Scoateți checul din cuptor şi așteptați până se răcește, apoi scoateți-l din forma pentru copt. Acest desert din griș întotdeauna iese pufos și arată ca prăjiturile din cofetărie.

Vizualizări: 2,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: