Prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie

Una dintre cele mai rapide prăjituri care se pot face acasă este cea din biscuiţi umpluţi cu cremă de vanilie. Biscuiţii pot fi simpli sau cu cacao, din comerţ, iar crema de vanilie se poate prepara ușor acasă.

Ingrediente:  6 gălbenușuri, 4 linguri zahăr, 3 linguri de amidon, 500 ml lapte, esenţă de vanilie, 100 grame de unt, biscuiți vanilați - 20 bucăți, biscuiți cu cacao -10 bucăți, puțin lapte pentru înmuiat biscuiţii -  200 ml

Pentru glazură se vor folosi:  o tabletă de ciocolată amăruie, 10 grame de  unt şi 2 linguri de lapte.

Mod de preparare: Gălbenușurile se bat cu zahărul până ce se albește compoziția și devine mai cremoasă. Se adaugă cele 3 linguri de amidon, apoi laptele și se omogenizează bine totul. Se pune totul într-o crăticioară cu fund mai gros și se dă la foc mic. E important să se amestece continuu pentru a evita lipirea de fundul cratiţei. Când crema începe să stea legată, să nu mai cadă de pe lingură, se ia de pe foc, se adaugă o esenţă de vanilie și untul tăiat cubulețe și se omogenizează. La final crema se transferă într-un bol curat, se acoperă cu o folie care se presează pe suprafața cremei, pentru a nu se întări la suprafaţă, și se lasă să se răcească bine.

Într-o tavă în care se pune folie, se aşază biscuiții după ce au fost trecuţi rapid prin lapte rece, nu este nevoie să fie ţinuţi mult pentru că se înmoaie şi de la cremă. Se pune un strat de biscuiţi vanilaţi, un strat de cremă, stratul de biscuiţi cu cacao, cremă și iar biscuiți vanilați..Se dă apoi la frigider câteva ore sau peste noapte.

A doua zi, sau câteva ore mai târziu, se scoate prăjitura cu grijă din tavă şi se răstoarnă cu atenție, ajutându-ne de folia din tavă. Apoi se prepară glazura astfel: se topeşte ciocolata cu laptele și untul pe baie de abur amestecând continuu și având grijă să nu se ardă. Când e gata se toarnă glazura și se întinde cu ajutorul unei spatule. Se mai lasă puţin la rece şi apoi se poate tăia foarte uşor.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: