Casa Gănescu, în circuitul turistic

Consiliul Judeţean Gorj reia demersurile de introducere a Casei Gănescu în circuitul turistic, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuşi. Propunerea autorităţilor este motivată de faptul că sculptorul a fost găzduit în Casa Gănescu vreme de doi ani, dar şi de prezenţa în curtea imobilului a aşa-numitei „grădini cu vietăţi de piatră”.

În prima fază a demersurilor, va fi supusă dezbaterii şi aprobării Consiliului Judeţean trecerea imobilului în administrarea Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, urmând ca ulterior să fie reluate discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Culturii privind înfiinţarea Muzeului „Constantin Brâncuşi”.

„Luând în considerare valoarea simbolică majoră a Casei Gănescu pentru patrimoniul cultural al Judeţului Gorj, considerăm că această clădire relevantă şi din punct de vedere arhitectural,  poate constitui, fără îndoială, locaţia ideală pentru amenajarea unor interioare cât mai autentice perioadei în care Constantin Brâncuşi a locuit aici, recreând, astfel, atmosfera din epoca respectivă. Introducerea în circuitul turistic a imobilului Casa Gănescu reprezintă un pas extrem de important pentru valorificarea patrimoniului cultural lăsat moştenire Judeţului Gorj de Constantin Brâncuşi“, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 1,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: