Primăria vrea să preia Peştera Polovragi. „Vom dezvolta turismul!”

Autorităţile locale de la Polovragi vor să preia peştera de la Muzeul Judeţean, instituţie care o administrează în prezent. Peştera Polovragi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice şi anual aduce bani frumoşi muzeului. Primarul Gheorghe Epure spune că, din veniturile aduse de peşteră, ar putea dezvolta turismul în zonă.

 

Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, a solicitat Consiliului Judeţean să transfere peştera în patrimoniul comunei. Edilul local susţine că obiectivul turistic a ajuns să fie administrat de către Muzeul Judeţean „dintr-o întâmplare”. „Este o problemă care persistă chiar din anii 1984. Sincer, investiţia de iluminat public a fost făcută de un fiu al comunei Polovragi, era un maistru, un şef de lot pe la Braşov, prin sponsorizare. Au fost câteva întâmplări care au forţat să se încheie un act prin care să se oficializeze acea sponsorizare. Neputându-se face către unitatea administrativ-teritorială, s-a făcut către Muzeul Judeţean. De atunci se tot vehiculează că au fost făcute investiţii. Nu este adevărat, investiţia a reprezentat o donaţie a unui fiu al Polovragiului”, a declarat Gheorghe Epure. Edilul local spune că banii aduşi de peşteră ar putea fi folosiţi pentru dezvoltarea turismului în zonă. „Nădăjduiesc că vom recupera această peşteră şi va rămâne în patrimoniul comunei Polovragi, pentru că va fi aducătoare de venituri. Odată recuperată peştera, vom putea pune bazele unei bune dezvoltării în ceea ce priveşte turismul. Această peşteră ar ajuta bugetul local şi ne-ar ajuta să ne dezvoltăm”, a precizat primarul de la Polovragi.

Turism de tranzit

Primarul de la Polovragi spune că va demara mai multe investiţii pentru atragerea turiştilor. Printre acestea se află şi un complex sportiv, care va include terenuri de handbal, baschet, tenis sau minifotbal. „Complexul sportiv va fi construit în partea de jos a drumului de acces spre Peştera Polovragi. Nu va fi numai pentru localnici, dar şi pentru infrastructura de agrement. Singura condiţie de a smulge puţin din rutină este să creăm infrastructură de cazare şi agrement pentru turişti. În momentul de faţă, la Polovragi se face un turism de tranzit, nu este un turism care să lase bani în comună”, a declarat Gheorghe Epure.

VIZITATORI

Potrivit unei statistici prezentate de conducerea Muzeului Judeţean, Peştera Polovragi a fost cel mai vizitat obiectiv turistic în anul 2016, cu circa 35.000 de vizitatori. De data aceasta, Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean, nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu cedarea Peşterii Polovragi.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: