Casa lui Nicolae Mischie, prădată de hoţi

Nicolae Mischie, fost președinte al Consiliului Județean Gorj, a fost prădat de hoți săptămâna trecută. Acesta a spus că trei tineri au intrat în locuința sa din satul Godinești, de unde au încercat să fure sticle cu băutură, dar și obiecte de tezaur. Vecinii fostului șef al județului au alertat oamenii legii și astfel hoții au fost prinși chiar în casa lui Nicolae Mischie.

Hoții au dat mai întâi iama într-un magazin de la Pârâul de Vale, de unde au sustras mai multe produse. Mai apoi au mers la casa lui Nicolae Mischie. Au spart ușile metalice cu răngile, a explicat fostul președinte al Consiliului Județean Gorj. Întâmplarea a avut loc la mijlocul săptămânii trecute. "În aceeași noapte au mers și la mine acasă, au intrat în sufragerie și în așa-zisa cameră de oaspeți, spărgând ușile metalice, culmea, cu ranga, și luând tot felul de băuturi și alte lucruri. Aveam acolo o panoplie frumoasă cu săbii, cu cuțite. Norocul meu a fost că am niște vecini foarte serioși care atunci când au văzut lanternele licărind pe acolo prin cameră i-au prins, i-au imobilizat în încăpere și au chemat Poliția de la Tismana", a declarat Nicolae Mischie.
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj a dat un comunicat de presă în data de 14 decembrie legat de acest eveniment. "Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că 3 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, din comuna Godineşti, au intrat prin efracție în interiorul unui imobil situat pe raza comunei Godineşti, fără a fi sustras bunuri. Cercetările continuă, cu suspecții în stare de libertate, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei", a fost comunicatul IPJ Gorj legat de acest eveniment.
Cei trei tineri au fost reținuți imediat de oamenii legii. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu i-au pus în libertate însă, cea ce l-a nemulțumit la culme pe fostul șef al județului. "Onor Parchet, în loc să dea curs strădaniilor făcute de polițiști de a-i prinde, de a-i ancheta, am aflat că i-a pus în libertate. Este anomalia secolului, este lipsa de responsabilitate a unui parchet municipal și este un gest de neimaginat. M-au sunat vreo 10 familii de la Godinești care vor să vină in corpore în audiență la Prefect, președintele Consiliului Județean și la comandantul Poliței să le spună că această stare de lucruri nu poate să fie tolerată", a explicat Nicolae Mischie.
Nicolae Mischie a spus că, după ce au fost eliberați, presupușii hoți au mers la un birt din comună și au început să-i amenințe pe cei care au alertat polițiștii. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj le transmit cetățenilor din Godinești să-i sesizeze dacă se simt amenințați de tinerii respectivi. "În urma cercetărilor nu s-a dispus nicio măsură preventivă privind acești trei tineri și s-a stabilit să fie cercetați în stare de libertate. Cetățenii, dacă sunt amenințați, să se adreseze organelor de poliție, pentru că se vor lua măsurile legale", a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: