Câștigătorul Master Chef gătește pizza oltenească la Praz Vegas într-o comună din Gorj

Câștigătorul Master Chef din 2014, Ciprian Ogarca, a adus pizza oltenească și în Gorj prin intermediul unui antreprenor din comuna Plopșoru. Tânărul gorjean încearcă să-și dezvolte afacerea de familie cu banii câștigați în Italia. La Praz Vegas gorjenii pot mânca pizza tradițională cu praz, cu varză murată și cârnăciori oltenești, dar și cu fasole. Prazul va fi vedeta acestui restaurant.

Petre Șoșoi, sau Gigi, așa cum este cunoscut în comuna Plopșoru, a plecat împreuna cu actuala soție în Italia de când aveau 18 ani. După aproximativ 15 ani de muncă în străinătate Gigi a revenit în comuna natala și cu banii câștigați în Italia și-a deschis o mică afacere de familie.

Totul a început în 2014. ”După ce am lucrat ani buni în Italia, cu bănuți câștigați acolo împreună cu soția, am deschis un mic peco și apoi am început să ne extindem. Am făcut un teren de fotbal sintetic, o spălătorie și un magazin mixt. Acum ceva timp am fost la Craiova și un unchi de al meu mi-a prezentat un restaurant, mi-a plăcut ideea, am luat legătura cu fondatorul acestuia și am zis că pot să fac și eu”, a povestit Gigi.

Așa a luat ființă la Plopșoru, Praz Vegas. Timp de câteva săptămâni, aici va pregăti pizza tradițională oltenească chiar fondatorul acestui concept, Ciprian Ogarca, cel care în 2014 a câștigat finala Master Chef. Mai mult decât atât, acesta a primit și 400.000 de euro la emisiunea Imperiul Leilor pentru a-și dezvolta afacerea în mai multe orașe din țară.

”Praz Vegas a fost conceput într-o noapte cu un pix și o foaie. Am vrut să fac ceva tradițional și ce putea fi mai potrivit decât prazul lui ”Nea Mărin de la Băilești.” Așa a luat ființă pizza noastră tradițională la care prazul este vedeta din farfurie și noi vrem să îl ducem la rang de artă. Vedeta de la Praz Vegas este Pizza ”Nea Mărin de la Băilești„ care este cu praz, dar avem și pizza cu mici, pizza cu varză murată și cârnăciori oltenești, dar și pizza cu fasole, precum și pizza ”Țața Veta” cu piept de pui. Eu voi fi aici în perioada următoare pentru a împărtăși rețetele cu bucătarii de aici”, a explicat acesta.

La Plopșoru este a doua locație inaugurată, însă Ciprian Ogarca vrea să deschisă Praz Vegas în București, Filiași, Timișoara, precum și în alte județe din țară, precum și în Londra.

La inaugurarea Praz Vegas de la Plopșoru au participat și liberalii Ion Iordache și Iulian Popescu.

Galerie foto



Vizualizări: 7,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: