Căsuța celor șapte frați prinde contur cu ajutorul voluntarilor

Dramele unesc oamenii cu suflet mare. Au dovedit-o câțiva voluntari din Târgu Jiu care au pus mână de la mână să refacă o casă distrusă în incendiu. Era adăpost pentru șapte frați și pentru părinții lor și a mai fost reabilitată o dată, anul trecut, de aceiași voluntari. Până acum, două camere au fost deja modernizate și, peste puțin timp, familia se poate muta acasă. Acum, copiii dorm tot prin vecini ori acasă la voluntari.

Totul a început în urmă cu câteva săptămâni când un incendiu puternic a mistuit într-o noapte casa în care dormeau cei șapte copii și părinții lor. Ei locuiesc într-un cartier la marginea municipiului Târgu Jiu. Sunt rupți parcă de civilizație. Nu au curent electric, dar tatăl muncește cu ziua ca micuții să aibă ce mânca.

Locuința le-a ars după ce în urmă cu un an aceiași voluntari cu inimă mare au strâns bani și, din donații, au reușit să le reabiliteze casa. Acum au luat-o de la capăt, iar căsuța începe să prindă contur. „S-au adunat materialele necesare iar camera nr.2 este gata. S-a pus gresia, iar vineri, s-a montat și mobilierul donat: un dulap, un pat și o masă cu scaune. Știu că nu a fost ușor, pentru nimeni, insă fericirea simțită in sufletele acestor copii este răsplata noastră și vreau să mă înclin în fața voastră a celor care ați făcut acest lucru posibil, voluntari și donatori”, a fost mesajul Nicoletei Iftode, unul dintre voluntari.

După ce le-a ars casa, oamenii dorm la o vecină care s-a oferit să-i ajute până când se pot muta acasă la ei.  

Galerie foto



Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: