Descoperire a cercetătorilor chinezi despre coronavirus

Cercetătorii chinezi studiază  intens noul virus COVID-19 şi au venit cu o nouă teorie legată de virusul care a bulversat întreaga lume. Oamenii de știință din China au descoperit că există două tipuri de coronavirus.

Chinezii au anunţat descoperirea a două tipuri principale de coronavirus care pot provoca infecţii, potrivit Reuters. Cercetătorii, de la Facultatea Ştiinţele Vieţii a Universităţii Beijing şi de la Institutul Pasteur din Shanghai din cadrul Academiei de Ştiinţe din China, au avertizat că analiza lor a examinat o gamă limitată de date şi au precizat că sunt necesare analize suplimentare, efectuate pe seturi mai mari de date, pentru o mai bună înţelegere a evoluţiei virusului.

În urma studiului preliminar s-a concluzionat că un tip mai agresiv de coronavirus, nou asociat cu epidemia din Wuhan, a reprezentat aproximativ 70 de procente din tulpinile analizate, în timp ce 30 de procente au fost asociate unui tip cu o agresivitate redusă.

Prevalenţa virusului mai agresiv s-a redus după începutul lunii ianuarie 2020, au adăugat specialiştii. Aceste constatări susţin cu tărie nevoia stringentă pentru aprofundarea imediată a studiilor care combină date genomice, epidemiologice şi statistici privind simptomele clinice ale pacienţilor cu boala coronavirus 2019 (COVID-19).

Descoperirea vine în contextul unei reduceri a numărului de cazuri zilnice de coronavirus, în urma restricţiilor severe impuse în cea de-a doua economie a lumii pentru stoparea răspândirii epidemiei, notează Reuters.

China a raportat o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv şi 38 de decese suplimentare. La nivel naţional, bilanţul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morţi şi la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Naţională de Sănătate.

Vizualizări: 1,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: