Cât costă taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024!

Prețul taxei de pod Fetești-Cernavodă se stabilește în funcție de tipul autovehicului și de numărul de treceri, putând fi achiziționate o trecere, două sau douăzeci de treceri.  Toți șoferii care tranzitează podul trebuie să plătească această taxă.

Tarifele de trecere sunt stabilite în lei și includ TVA, fiind achitate de către șoferi în lei și de către cei străini în lei ori valute liber convertibile cotate pe piața valutară, la cursul de schimb valabil pentru prima zi a lunii octombrie, comunicată de Banca Centrală Europeană.

Când pleci în vacanță, gândul îți stă doar să ajungi cât mai repede la destinație ca să te bucuri de timpul liber. Cu toate acestea, nu ar trebui să uiți de obligațiile legale precum rovinieta, plata taxei de pod, sau altele.

Dacă circuli pe Autostrada Soarelui trebuie să plătești taxa de pod de la Fetești. Există patru modalități de a plăti această taxă. Iată ce trebuie să știi și cum poți plăti rapid.

Cea mai la îndemână metodă de plată este prin SMS. Trebuie doar să trimiți un mesaj SMS la numărul 7577, indiferent de rețeaua ta (Vodafone, Telekom, Orange sau Digi)

Pentru a utiliza această metodă, trebuie să folosești benzile 2 și 3 în zona stației de taxare de la Fetești.

Mesajul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului (exemplu: B123ABC 1, unde numărul de înmatriculare este B-123-ABC, iar categoria este 1).

Vei primi un mesaj automat prin SMS pentru a confirma că peajul va fi emis pentru datele furnizate. Pentru a confirma, trimite un SMS cu textul "DA" la 7577.

Tarifele (euro) pentru taxa de pod de la Fetești prin SMS:

Autoturisme sau vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone: 2.7 euro/trecere.

Vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12 tone: 9.2 euro/trecere.

Vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone și cu maximum 3 axe: 12.40 euro/trecere.

Vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone și cu minimum 4 axe: 17.60 euro/trecere.

Poți face plata online pentru taxa de pod de la Fetești pe site-ul taxadepod.ro. Poți seta și numărul de treceri și ai opțiunea de a plăti cu cardul bancar, ordin de plată sau direct la bancă.

Pe internet, poți intra și pe site-ul e-rovinieta pentru a plăti taxa. Prima oară selectezi tipul autoturismului, selectezi câte treceri vrei: 1, 2 sau 20 (13 lei, 26 de lei sau 208 lei), apoi completezi informațiile: numărul de înmatriculare, seria de șasiu, țara de înmatriculare și apeși continuă. Poți plăti online cu cardul bancar.

Dacă nu alegi nicio dintre metodele anterioare, poți plăti taxa de pod la benzinăriile OMV Petrom, Mol, Rompetrol și Socar sau la ghișeu.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: