Cât costă un kilogram de cireșe în piețele din Târgu Jiu

Cireșele, fructele cele mai așteptate în această perioadă, au apărut în piețele din municipiul Târgu Jiu. Aduse tocmai din Grecia, acestea se vând la un preț amețitor de mare. Vânzătorii spun însă că nu au rămas cu ele pe tarabă și că imediat ce le-au expus, au apărut și primii cumpărători.

Nu mai puțin de 60 de lei costă un kilogram de cireșe în piețele din municipiul Târgu Jiu. Prețul este unul acceptabil, daca este să îl comparăm cu prețul la care se vând cireșele în alte orașe ale țării, unde acesta a sărit de 100 de lei. Totuși, puțini sunt târgujienii care au cumpărat un kilogram de cireșe, majoritatea s-au limitat la a-și face pofta cu doar câteva fructe.

„Cum le-am pus la vânzare, cum au și apărut primele persoane care au dorit să cumpere. E adevărat că nu au luat oamenii un kilogram sau două, ci o cantitate mai mică, dar au luat. Până la urmă și în cazul altor fructe și legume am ajuns să vindem mai mult la bucată, decât la kilogram. Asta este, nu sunt bani, mâncăm mai puțin, dar ne facem poftele”, a declarat unul dintre comercianții târgujieni care are cireșe la vânzare.

La prețuri mult mai accesibile sunt, în această perioadă, căpșunile, iar în cazul lor, clienții nu se lasă deloc așteptați.

„Am văzut că au apărut și cireșele. Arată foarte bine, dar pentru moment nu voi cumpăra. Este vorba și de preț, consider că e chiar mare, dar și de faptul că sunt din Grecia și prefer să aștept să se coacă fructele noastre. Până atunci, cumpărăm căpșuni care sunt mult mai ieftine și foarte gustoase”, a afirmat un cumpărător.

Un alt fruct vândut la prețuri piperate este pepenele verde. Nu mai puțin de 13 lei costă un kilogram de pepene. Pentru a-i putea da mai ușor, comercianții vând felii de pepene învelite în folie alimentară.

Vizualizări: 5,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: