Cât dureză să te programezi pentru examenul auto, în Gorj

În ultima perioadă s-au produs schimbări majore în ceea ce privește modul de funcționare al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Gorj. Dacă în anul 2022 candidații erau nevoiți să aștepte peste două luni pentru o programare la examen, în prezent există locuri disponibile și la trei săptămâni.

”Raportându-ne la anul trecut, timpul de așteptare este mai mic. La categoria B, avem locuri și la 3 săptămâni. Media pe aici este, la 29-30 de zile, maxim. Acum am dat și de fenomenul lor: e prea devreme. Chiar am întrebat un băiat astăzi de ce nu se programează pentru oraș, având locuri libere pe data de 28, luna aceasta. Mi-a spus că e prea devreme. După ce s-au programat astăzi toți cei de la sală, au mai rămas locuri pentru 22 mai și 24 mai. Am făcut eforturi pentru a ajunge în acest stadiu. Nimeni nu ar fi crezut. Îmi doresc să le reduc pe toate sub 30 de zile. Iar restul operațiunilor din cadrul serviciului, le rezolvăm de pe o zi pe alta. Documentele le eliberăm pe loc”, a transmis comisarul șef Nicolae Dinoiu, director al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Gorj.

Nicolae Dinoiu spune că procentul de promovabilitate este relativ redus: ”La sală nu depășim de 40%. Astăzi, din 76 de candidați avem doar 22 admiși, la teorie. Majoritatea nu sunt la prima încercare. Am avut astăzi o persoană cu 0 puncte. Sunt și oameni care iau din prima și iau cu punctaj maxim. La proba de traseu, cam tot pe acolo ne învârtim. 35% maxim. Rata de promovabilitate la profesioniști, în schimb, e mare: 70-80%. Din 21 de candidați, 18 iau examenul, într-o zi. Profesioniștii sunt și mai pregatiți, deoarece au experiență”.

Șeful Seriviciului de Permise spune că va urma o perioadă mai încârcată, dar va încerca să gestioneze cât mai bine situația: ”Va urma și o perioadă mai dificilă pentru că trebuie să le dau oamenilor și concedii de odihnă. Trebuie să ne organizăm. Examinatorii nu au sub 13 candidați pe zi. Asta înseamnă 7 ore non-stop, fără pauză. Eu sper că și oamenii să se prezinte cu mai multă resposabilitate la examen. Să vină pregătiți”

Vizualizări: 1,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: