Ecograf portabil pentru Secţia de Neonatologie a SJU Târgu Jiu

Secția Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va fi echipată cu un ecograf portabil de ultimă generație, datorită Programului „Împreună din Prima Zi,” derulat de Organizația Salvați Copiii România și Fundația OMV Petrom. Acest ecograf va reprezenta o resursă inestimabilă pentru medicii și asistenții medicali care îngrijesc nou-născuții, permițând diagnosticarea și monitorizarea rapidă și precisă a patologiei clinice.

De la începutul acestui an și până în prezent, în Secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost îngrijiți 732 de bebeluși, iar în 2022 – un număr de 980.


Secția a fost modernizată în primăvara anului trecut, în baza unui contract finanțat de Consiliul Județean Gorj.

Colectivul medical al acestei secții este compus din Dr Olănescu Luminita, medic Primar Pediatru șef Secție Neonatologie, Dr Barbonie Georgiana-Camelia, medic Specialist Neonatolog, Dr Cornea Maria Elena, medic Specialist Neonatolog, Dr Gherghina Diana Mihaela, medic Specialist Neonatolog, Dr Militaru Mihaela Adelina, medic Specialist Neonatolog și Dr Pătru Delia Iulia, medic Specialist Neonatolog. 

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: