Livrările pentru Tesla Cybertruck încep la finalul lunii noiembrie

Livrările pentru noua Tesla Cybertruck vor începe la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat Tesla. Compania americană intenționează să producă 125.000 de exemplare anual.

După patru ani de când a fost inițial anunțată, Tesla a confirmat că primele livrări pentru clienții Cybertruck-ului electric vor începe pe 30 noiembrie 2023, scrie ProMotor.

Anunțul a fost făcut în timpul unui apel prin care a publicat rezultatele financiare înregistrate de companie în trimestrul 3. Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a spus în aprilie că livrările Cybertruck vor începe în T3, dar acest lucru în mod clar nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, milioanele de oameni raportate că au rezervat un Cybertruck vor fi încântați să afle că acesta devine în sfârșit o realitate și va intra în producție.

Rapoartele financiare ale companiei afirmă că Cybertruck este în prezent în stadiul de producție pilot și că are capacitatea de a construi 125.000 de unități la Gigafabrica din Texas. Musk a adăugat că speră că Tesla va putea, în cele din urmă, să construiască până la 250.000 de unități Cybertruck pe an, dar este probabil că nu va atinge acest nivel până în 2025.

Deocamdată nu există informații referitoare la datele tehnice, specificații sau prețuri. Chiar dacă în 2019 au existat câteva praguri de preț anunțate de Elon Musk – 39.900, 49.900, respectiv 69.900 de dolari, dar acum nu există nicio informație concretă referitoare la prețurile cu care Cybertruck va fi comercializat.

De asemenea, în timpul conferinței cu investitorii și analiștii, Elon Musk a declarat că va dura până la 18 luni până când Cybertruck va contribui pozitiv la fluxul de numerar al companiei. Astfel, în primă fază, camioneta electrică nu va aduce profit companiei americane.

Rămâne să vedem cum va arăta specificația de serie a mașinii, ce dotări va avea și cu cât se va vinde. Deocamdată am apărut doar prototipuri și modele pre-producție dar va exista și o versiune de performanță.

Galerie foto


Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: