Cât timp se poate păstra carnea de porc la congelator!

Cumpărarea de carne de porc vrac și congelarea pentru mai târziu înseamnă pentru unii oameni economii majore. Dar este bine de știut cât timp se poate păstra carnea la congelator pentru a putea fi consumată în siguranță.

Alimentele congelate nu pot fi consumate în siguranță pe termen nelimitat. Doar pentru că ceva este în regulă de consumat, nu înseamnă că va avea în continuare un gust delicios după ani de zile înghețate. Temperaturile la zero grade (și mai jos) inactivează orice bacterie, drojdie sau mucegai și împiedică creșterea microorganismelor dăunătoare. Alimentele congelate vor scădea însă în calitate (gândiți-vă: gust, textură, culoare etc.) în timp, mai ales dacă sunt împachetate lejer sau congelate încet. Așa că, deși nu te vei îmbolnăvi de la friptura congelată de câteva luni, s-ar putea să nu fie cea mai suculentă.

În ceea ce privește carnea de porc, cotletele durează patru până la șase luni în congelator, în timp ce fripturile pot fi congelate până la un an. Carnea de porc procesată, cârnații, toba,  hot-dog sau șunca nu trebuie păstrate la congelator mai mult de  două luni.

Carnea proaspătă poate fi ținută între 4-6 luni iar carnea afumată, până la un an.  După dezghețare carnea trebuie gătită imediat.

Vizualizări: 109,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: