Prăjitură simplă, de post, cu mac

Prăjiturile cu semințe de mac aduc aminte de copilărie când bunicile noastre obișnuiau pe vremuri să pună mac în multe rețete de dulciuri. Există și versiunea de post a prăjiturii cu mac, cu un blat ușor, dar îmbietor și plin de aroma minunată a semințelor de mac.

Indiferent dacă sunteți vegan sau nu, daca veți încerca această prăjitură cu mac simplă cu siguranță veți repeta procesul de preparare.

Este foarte important să nu uiți să macini semințele de mac înainte de a le adaugă la celelalte ingrediente. Aroma acestuia va fi mult mai intensă, iar blatul va creste mai înalt și pufos.

Prăjitura simplă cu mac este pufoasă, dar totuși moale datorită iaurtului de soia. Acesta îi conferă o aromă mai fină și scoate în evidență aroma celorlalte ingrediente. Dacă preferi prăjiturile mai puțin dulci, poți reduce cantitatea de zahăr.

Pentru 12 porții de prăjitură cu mac aveți nevoie de 100 g semințe de mac (cele măcinate sunt cele mai bune, dar le puteți măcina și singuri), 200 g făină cu praf de copt, 200 g zahăr tos, 200 ml iaurt de soia, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 3 picături esență de rom (opțional, dar recomandat), 2 lingurițe esență de vanilie, 1 linguriță praf de copt și 1 lingură oțet de mere.

Preîncălziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Măcinați semințele de mac, punând pur și simplu 100 g de semințe de mac într-un blender (sau un procesor de alimente ar putea funcționa și mai bine) și amestecați-le de câteva ori (s-ar putea să trebuiască să agitați puțin bolul pentru că se pot lipi de marginile vasului) până când sunt bine măcinate. Măcinarea este importantă pentru că se obține o aromă mult mai intensă, iar prăjitura obținută vă fi mai fină și mai bine legată.

Adăugați semințele de mac măcinate împreună cu toate celelalte ingrediente într-un bol mare și amestecați cu un polonic până obțineți un aluat moale (asigurați-vă că nu sunt cocoloașe). Ungeți o formă de copt cu diametrul de 20 cm și tapetați-o cu hârtie de copt, iar apoi turnați aluatul în formă, și introduceți-o în cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Lăsați prăjitura cu mac să se răcească, iar apoi presărați deasupra cu zahăr pudră.

Vizualizări: 1,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: