Cum alegi peștele și cât timp poți să-l ții în congelator!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis alertă pentru toată țara privind peștele și produsele derivate din pește. Trebuie mare atenție la pește, mai ales dacă l-ai cumpărat pentru că trebuie urmărite anumite caracteristici.

Dacă peștele de la magazin sau supermarket este proaspăt, trebuie să fie lucios și acoperit de un mucus transparent. În cazul în care peștele este mai vechi, acest mucus transparent devine ușor, ușor opac.

Peștele proaspăt trebuie să se lase la fund, când este cufundat într-un recipient cu apă. Corpul său nu se îndoaie, ci rămâne rigid. Mai mult decât atât, ochii peștelui proaspăt trebuie să fie întotdeauna strălucitori și clari. Cei cu ochii intrați în orbită sunt vechi și trebuie evitați, potrivit specialiștilor.

Cel mai bine pentru siguranța ta este ca, odată ce cumperi peștele sau produsele pe bază de pește de la magazin sau supermarket, să le prepari și să le consumi. Dacă totuși circumstanțele sunt de așa natură că nu mănânci peștele imediat și trebuie să-l congelezi, se impune atenția la câteva detalii importante.

După ce ai cumpărat peștele de la magazin, spală-l, curăță-l și secționează-l. Abia apoi pune-l în pungi și plasează-l la temperaturi reci, în congelator, la -18 grade Celsius sau mai puțin. În astfel de condiții, peștele gras (macroul, nisetrul, crapul, scrumbia, heringul și somonul) se congelează doar maximum 3 luni.

Vizualizări: 4,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: